Bøger om hundezoneterapi

Tryg & Tilfreds

Tryg og tilfreds beskriver, hvordan man med blide tryk i punkter fra zoneterapi og akupressur selv kan hjælpe sin hund, når den har smerter, ubehag og problemer – inklusive adfærdsproblemer. Bogen er rigt illustreret med angivelse af punkternes beliggenhed og en let tilgængelig og overskuelig tekst understøtter billederne. Der nævnes fx punkter for allergi, rygproblemer, frygt og aggression. Bogen indeholder også et velvære-program for de hundeejere, der har raske hunde.

Bogen er en succes – den er allerede efter 8 mdr blevet trykt i andet oplag. Prisen er overkommelig: 199 kr. i vejl. udsalgspris.

Første undervisningsbog i verden

“Zoneterapi og akupressur til hunde”

Det har længe været muligt at finde bøger om zoneterapi til mennesker. Med denne bog er det nu også blevet muligt at få viden om zoneterapi til hunde.

Bogen beskriver detaljeret og overskueligt i både tekst og figurer, hvor hundens reflekszoner ligger på poterne. Den teknik, der anvendes på poterne er nøje beskrevet og anskueliggjort med figurer.

Hundens urinveje, nervesystem, fordøjelse, sanser, luftveje, immunsystem, kredsløb, udrensning, hormonsystem, knogler og muskler gennemgås detaljeret og er kortlagt på poterne.

Der gives endvidere praktiske redskaber til at understøtte zoneterapien med ansigtszoneterapi, akupressur, behandling af meridianer samt homøopati.

For at forstå reflekszonernes beliggenhed på poterne, må læseren føres gennem principperne for human zoneterapi, og hvordan man er nået frem til zonerne på mennesker. Derefter vises, hvorfor og hvorledes man kan overføre denne viden til hunde, og hvordan zonerne korrigeres efter hundens anatomi og fysiologi dvs. zonerne er kortlagt under hensyntagen til forskellen på menneskers og hundes anatomi. Flere konsulenter indenfor dyrlægefaget har bidraget med den nødvendige vestlige viden til bogen.

Læseren indføres i TKM (Traditionel Kinesisk Medicin), der er den teoretiske baggrund for både zoneterapi og akupressur. Det drejer sig om bl.a. De 5 Elementer, meridianer, akupressurpunkter, psykiske aspekter, herunder hundens adfærd og yin og yang.

Vivian Birlie, medlem af Dansk Forfatterforening, er akupunktør og zoneterapeut og har siden 1997 behandlet både mennesker og hunde. Som mangeårig underviser har hun forfattet en del undervisningsmateriale. Denne baggrund samt erfaring fra jobbet med journalistik, teknik og web i Danmarks Radio gennem 16 år har muliggjort denne bog.

Bogen danner grundlag for uddannelsen til hunde zoneterapeut på Sano Canis, institut for Zoneterapi til hunde – uddannelsesinstitution og behandlinger

Klik her for at købe bogen

Læs mere

Fås også på engelsk.

Dog reflexology and acupressure

Kontakt mig gerne, hvis du har spørgsmål til zoneterapi til hund og kat

Vivian Birlie

Vivian Birlie er akupunktør og zoneterapeut og har siden 1997 behandlet både mennesker og hunde.

Som mangeårig underviser har hun forfattet en del undervisningsmateriale og dette sammen med erfaring fra sit arbejde gennem 16 år i Danmarks Radio med journalistik, teknik og web har muliggjort Vivians nye bog ”Zoneterapi og akupressur til hunde”. Bogen udkom i august 2016 og den engelske udgave ”Dog reflexology and acupressure” udkom i januar 2017. Vivian udkom i 2018 på Gyldendal med Tryg og tilfreds, som beskriver hvordan du selv kan hjælpe din hund eller kat med smerter, ubehag og problemer – inkl. adfærd.

I 2020 udkom Vivian - også på Gyldendal - med Skab balance i krop og sind, en guide til at hjælpe dig med hovedpine, stress, angst, smerter, fordøjelsesproblemer og meget andet.

Vivian underviser i Sano Canis Institut, der som landets eneste tilbyder en 1-årig dyrlægecertificeret uddannelse til hundezoneterapeut.

På hendes facebookside kan man få gode råd og tips til at afhjælpe de mest almindelige lidelser hos hund og kat. Vivian blogger for Dansk Kennel Klub, hvor hun giver gode råd på hunden.dk og deres Facebookside.

Vivian holder endvidere foredrag - kontakt hende for at høre mere.