De blev hjulpet af zoneterapi:

ALLERGI OG ØREPROBLEMER
Kiwi fik: vaccination, medicin, allergishampoo og øreskyl flere gange ugentligt – zoneterapi var sidste chance.  

Kiwi, 7 årig labrador med alvorlig allergi i 6 år – har prøvet vaccinationsprogram uden virkning og fået højeste dosis allergimedicin i flere år. Trods ugentlige bade og øreskylninger har hun bidt, kløet og slikket sig meget hver dag og havde store bare pletter på poterne og hagen samt tilbagevendende problemer med ører og analkirtler.

Kiwi fik en professionel zoneterapi af mig, og Kiwis ejer, Heidi, blev instrueret i selv at give Kiwi zoneterapi ud fra min bog “Tryg og tilfreds – zoneterapi til hunde”.

Udover zoneterapi startede Kiwi på BARF fodring og efter 2 måneder kløer og bider Kiwi sig stort set ikke mere, så hendes poter og hage har igen fået fin behåring.

 Heidi fortsætter med sin zoneterapi til Kiwi, da hun ellers begynder at klø og bide sig igen.

 Helt øverst ser du Kiwis plettede pote før zoneterapi og her ser du hvordan poten ser du efter:

 

 

Læs mere

MAVEPROBLEMER
Meggy var så syg og opsvulmet, så hun ikke engang kunne ligge på maven. Hendes meget forhøjede levertal faldt først, da hun fik zoneterapi.  

Meggy i England ville ikke spise, kastede op, var svulmet op, så hun havde svært ved at ligge på maven, var meget træt og ville  bare ligge i kurven hele dagen. En blodprøven viste, at Meggys levertal (ALT) var meget forhøjet. DET LÅ PÅ 1308 OG NORMALOMRÅDET ER 0-40. Et røntgenbillede viste en forstørret lever, men årsagen var ukendt.

Hun kom på binyrebarkhormon og efter 1 måned viste en ny blodprøve, at levertallet var blevet endnu højere, men dyrlægen fortsatte samme behandling.  Jeg gav derpå Meggy intensiv zoneterapi i 3 dage og lærte ejeren punkter, hun selv skulle massere. Jeg gav også Meggy  homøopatisk medicin. 11 dage senere viste en ny blodprøve, at: LEVERTALLET VAR FALDET FRA 1466 TIL 510 – fantastisk som det har hjulpet Meggy. Hun er blevet helt sig selv igen: spiser, leger og går gode ture.  Ejeren fortsætter med sin zoneterapi og homøopati, så vi får levertallene helt på plads.

Dyrlægen har taget Meggy af binyrebarkhormonet og anbefalet zoneterapi og den homøopatiske medicin, jeg gav hende.
Her ser du en rask Meggy, der nu kan ligge på maven. Du kan se levertallet i blodprøverne.

Meggy Test af Meggy januar 2019 Test af Meggy februar 2019 blodprøve fra marts

Læs mere

ANALKIRTLER
Vicky led af smerter fra analkirtlerne, som skulle tømmes ofte. Ejer tog sagen i egen hånd, brugte min bog om zoneterapi til hunde, så Vicky har det godt nu. 

Ejer Elena Enemark Nielsen, fortæller:
Jeg vil gerne fortælle om min elskede hund. Jeg blev rigtig glad over, at kunne hjælpe hende via din fantastiske bog, Tryg og tilfreds, som er nem at gå til. Vicky er 6 år og et ægte smukt gadekryds. Hendes afføring var løs, og hun havde ofte diarre i den første tid efter, jeg fik hende, så analkirtlerne ikke blev tømt.  Derfor var hun flere gange til dyrlæge og fik dem tømt. Bare det at høre hende skrige så højt hos dyrlægen, gjorde ondt i min sjæl. Problemet kom desværre hurtigt igen og lige så slemt, også selvom hendes afføring blev bedre med tiden. Så købte jeg bogen “Tryg og tilfreds” og masserede punktet for analkirtler. Første gang jeg skulle forsøge mig med din bog,  var hun meget hævet ved kirtlerne og bed sig konstant ved halen med efterfølgende store sår, men der gik ikke mange minutter, før det begyndte at lugte rigtig fælt fra analkirtlerne, og der kom en masse lugtende sekret ud. Jeg masserede punkterne med lidt pauser i ca. 10-15 de efterfølgende 3 dage. Derefter et par gange ugentligt. Nu giver jeg hende 1 gang ugentlig, som hun nyder – og der har ikke været noget at komme efter siden.  ❤ Tak for det, kan ikke sige det nok ❤️ Hun er også blevet meget mere glad, da hun ikke har de smerter mere, som hun led meget under. Kærlig hilsen Elena

Læs mere

Har din hund eller kat et problem, så prøv zoneterapi. 

Hundezoneterapi er en terapiform, hvor man masserer poterne. Det stimulerer fordøjelse, immunsystem, nervesystem og energisystem.

Zoneterapi bringer balance både i krop og psyke og har været anvendt til mennesker i flere tusinde år.

Hvad kan hunden eller katten bruge zoneterapi til?

Jeg har gode erfaringer med både fysiske problemer som fx allergi og også adfærdsproblemer som fx angst, frygt og aggression.

Når din hund eller kat skal have zoneterapi af mig

Det foregår hjemme hos jer, da det er her din hund er mest tryg og uforstyrret.
Det er vigtigt, at der er fred og ro, når hunden skal have zoneterapi, så den får mest muligt ud af det.

Inden jeg kommer ud til jer første gang, vil du modtage et spørgeskema på mail, som du bedes returnere til mig i udfyldt stand.

Når jeg så kommer hjem til jer, vil vi sammen starte med at gennemgå spørgeskemaet, som er en vigtig del af din hunds journal. Undervejs har jeg så mulighed for at iagttage din hund og lære den lidt bedre at kende.

Derpå finder vi et egnet sted, hvor hunden/katten har ro og gerne vil ligge, mens den får zoneterapi. Jeg har en briks med, som de fleste hunde gerne vil ligge på, men ellers finder vi ud af om det skal være på gulvet, på et tæppe i sofaen, i kurven eller udenfor på græsset. Der er ikke noget, der er mere rigtigt end andet – vi finder den løsning, der passer til jer.

Selve zoneterapien på din hund kan svinge i tid. Hvalpe, ældre og svækkede dyr får færre minutter første gang, indtil vi har set, hvordan hunden reagerer på zoneterapien. Ellers varer en normal zoneterapi ca. en halv time effektivt, men selvfølgelig kræver en broholmer længere tid end en gårdhund.

Normalt slapper hunden godt af og falder måske ovenikøbet i søvn. Men du vil kunne se, når hunden har ømme zoner, der fortæller, at der er ubalance i dens krop. Det viser den på forskellig vis: giver lyd fra sig, trækker poten til sig, smasker, gaber, ændrer ørernes stilling, kigger på mig osv. Men den falder til ro igen, og når jeg er færdig, får du udlevet materiale med hundepoter, hvor du kan se, de zoner, du selv kan arbejde med for at hjælpe din hund. Jeg instruerer dig, så du kan føle dig tryg og sikker, når du selv skal massere din hund. Det vil typisk tage ca. 10 minutter, og mange hundeejere er glade for den gode kontakt i disse minutter og for at kunne hjælpe deres hund.

I dagene efter bedes du holde mig underrettet om din hunds reaktioner helst på mail, og derudfra fastsætter vi det videre forløb.

De typiske reaktioner man ser hos hund og kat efter, de har fået zoneterapi er:

 • Øget tørst og ændring i appetit
 • Mere eller mindre energi
 • Øget afføring og urin, der kan have en anderledes konsistens, farve og lugt
 • Gamle symptomer kan dukke op for en kort bemærkning, men forsvinder hurtigt
 • Opblussen af nuværende symptomer, som kan vare et par dage fx hoste

Alle reaktioner er positive, da de viser, at hundens krop reagerer på behandlingen.

Min hund eller kat kan ikke lide, at man rører ved poterne

Jeg oplever de samme 2 bekymringer hos ejere: kan hunden ligge stille så længe? Og: den kan ikke lide, man rører dens poter. Heldigvis viser det sig hurtigt undervejs i zoneterapien, at det har været unødvendige bekymringer. Hunde og katte synes, det er dejligt at få zoneterapi. Den første gang kan de godt være skeptiske, men de falder hurtigt til ro, når de mærker, at man kun vil dem det godt, og at det føles behageligt.

Hvor mange behandlinger skal min hund have?

Ved akutte problemer er 1-2 behandlinger ofte tilstrækkeligt.
Kroniske lidelser kræver flere behandlinger typisk 2-4 med 1-2 uger mellem behandlingerne. Nogle hundes tilstande kræver vedligeholdelse af behandlinger med 4-6 ugers interval.
Men jo mere du også selv arbejder på de punkter, jeg har instrueret dig i, jo hurtigere ses en fremgang.

Er du i tvivl om din hund er syg, skal du altid opsøge dyrlæge!

Du kan læse om den forskning, der er lavet om bl.a. zoneterapi og akupressur rundt omkring i verden på denne side: www.pubmed.com

Jeg har hjulpet hunde og katte med fx:

 • Allergi og intolerance
 • Fordøjelsesproblemer
 • Betændelser fx ørebetændelser
 • Adfærd fx frygt og stress
 • Rygproblemer
 • Smerter
 • Avlsproblemer/fertilitetsproblemer
 • Forebyggelse
 • Slitage fx brugshunde og sportshunde
 • At bevare et godt helbred: styrke nervesystem, fordøjelse, kredsløb og energi

Pris for behandling:

750 kr. i timen og 125 kr. for hvert påbegyndt kvarter.

Prisen er inkl. moms. men eksklusiv kørsel, som er efter statens takster. Første gang skal man regne med ca. 75 minutter.

Husk at tjekke med dit forsikringsselskab om de dækker udgiften.

Kontakt mig gerne, hvis du har spørgsmål til zoneterapi til hund og kat

Vivian Birlie

Vivian Birlie er akupunktør og zoneterapeut og har siden 1997 behandlet både mennesker og hunde.

Som mangeårig underviser har hun forfattet en del undervisningsmateriale og dette sammen med erfaring fra sit arbejde gennem 16 år i Danmarks Radio med journalistik, teknik og web har muliggjort Vivians nye bog ”Zoneterapi og akupressur til hunde”. Bogen udkom i august 2016 og den engelske udgave ”Dog reflexology and acupressure” udkom i januar 2017. Vivian udkom i 2018 på Gyldendal med Tryg og tilfreds, som beskriver hvordan du selv kan hjælpe din hund eller kat med smerter, ubehag og problemer – inkl. adfærd.

I januar 2020 udkommer Vivian - også på Gyldendal - med Skab balance i krop og sind, en guide til at hjælpe dig med hovedpine, stress, angst, smerter, fordøjelsesproblemer og meget andet.

Vivian underviser i Sano Canis Institut, der som landets eneste tilbyder en 1-årig uddannelse til hundezoneterapeut.

På hendes facebookside kan man få gode råd og tips til at afhjælpe de mest almindelige lidelser hos hund og kat. Vivian giver også gode råd på Dansk Kennel Klubs hjemmeside og Facebookside.

Vivian holder endvidere foredrag - kontakt hende for at høre mere.