Min hund har skulderproblemer – hjælp til hunde med skulderproblemer

Min hund har skulderproblemer

Hvis din hund har skulderproblemer, så se her:

Når du arbejder på dette punkt, stimulerer du sener, muskler, knogler og led i din hunds skulder. Det er en god idé at arbejde ofte på punktet, hvis din hund har en forkert fodstilling, fx drejer poten udad på et eller begge forben. Det giver nemlig på længere sigt slitage i skulderen, gigt, der igen kan give din hund smerter. Det samme gælder, hvis din hund har nedsunken forpote; den synker lidt tilbage i forbenene, når den står. Det belaster nemlig også din hunds skulderparti over tid.

Når hunden har smerter, vil den forsøge at kompensere og dermed belaste musklerne forkert. Ved at bruge punktet kan du dæmpe smerterne og dermed aflaste og hjælpe musklerne, fordi du fremmer helingsprocessen ved at øge cirkulationen af blod, lymfe og energi.  

Min hund har skulderproblemer

Under bagpote mod ydersiden

Min hund har skulderproblem

Yderside af bagpote

Sådan gør du: Du kan krabbe eller massere i cirkulerende bevægelser i punktet, som kan ses og føles som et knoglefremspring/knyst. Det er vigtigt, at du både behandler ovenpå poten, nedenunder og på ydersiden. Det svarer nemlig til at du stimulerer hundens skulder foran, bagpå og siden. Punktet sidder både på venstre og højre bagpote.

Du kan også bruge punktet med fordel, hvis din hund springer meget fx ved agility. Stødet, når den lander hårdt ned fra et spring, belaster skulderen.

Min hund har skulderproblemer:

Du kan hjælpe din hund bedst, hvis du også forsøger at mindske eller helt fjerne de faktorer, der forværrer din hunds dårlige skulder fx spring op og ud fra bilen. Det er klart, at ligegyldigt hvilken form for behandling, hunden får for sin skulder, så vil resultatet afhænge af om disse faktorer mindskes.

Skuldersmerter kan jo også stamme fra rygproblemer, så derfor vil det være godt også at give zoneterapi på rygzonen:

Sådan gør du: Punktet sidder på indersiden af begge bagpoter. Massér meget langsomt på den inderste knogle. Følg den hele vejen fra under neglen på inderste tå til hælen. Mange hunde er ømme i ryggen og dermed også i punktet, så afprøv blidt, hvor hårdt du kan trykke. Det er især det første stykke under neglen, der er relateret til skulderen. Brug gerne 5 minutter på hver pote.

Min hund har skulderproblemer 1

Inderside af bagpote

 

Er du i tvivl om, hvor smerten kommer fra fx ryggen, vil jeg anbefale, at din hund får en smerteudredning hos dyrlæge Zita Birlie fra Dogtime. Zita er udover dyrlæge også kiropraktor og sportsmediciner, og hun er fantastisk dygtig. 

Lær mere om zoneterapi og akupressur på hunde: 

HJÆLP DIN HUND MED skulderproblemer

Du har flere muligheder for at hjælpe din hund, hvis den har skulderproblemer:

  • Bestil zoneterapi på 2329 2959 – professionel zoneterapi, rådgivning og instruktion i hjemmebehandling. Se mere her
  • Bestil netkonsultationpå 2329 2959 – du får hjælp over nettet med videoer og fotos. Se mere her
  • Tag aftenkursus: Kom  og lær at hjælpe din hund med dens analkirtler og meget andet. Kurset indeholder:
    Et grundprogram og  effektive punkter til hunde med analkirtelproblemer, foredrag og powerpoint, praktiske øvelser med teknik og grundprogram under supervision, vores modelhunde, som hjælper os med at vise dig, hvordan du finder punkterne, bogen Tryg og tilfreds, Gyldendal. Læs mere her
    Læs mere
  • Eller tag et af vores andre spændende og lærerige kurser. Læs mere.
  • Tag den professionelle 1-årige uddannelse og hjælp både din egen hund og andres professionelt. Læs mere her.

 

Forside bog: Tryg & Tilfreds

Læs mere

Kontakt mig gerne, hvis du har spørgsmål til zoneterapi til hund og kat

Vivian Birlie

Vivian Birlie er akupunktør og zoneterapeut og har siden 1997 behandlet både mennesker og hunde.

Som mangeårig underviser har hun forfattet en del undervisningsmateriale og dette sammen med erfaring fra sit arbejde gennem 16 år i Danmarks Radio med journalistik, teknik og web har muliggjort Vivians nye bog ”Zoneterapi og akupressur til hunde”. Bogen udkom i august 2016 og den engelske udgave ”Dog reflexology and acupressure” udkom i januar 2017. Vivian udkom i 2018 på Gyldendal med Tryg og tilfreds, som beskriver hvordan du selv kan hjælpe din hund eller kat med smerter, ubehag og problemer – inkl. adfærd.

I 2020 udkom Vivian - også på Gyldendal - med Skab balance i krop og sind, en guide til at hjælpe dig med hovedpine, stress, angst, smerter, fordøjelsesproblemer og meget andet.

Vivian underviser i Sano Canis Institut, der som landets eneste tilbyder en 1-årig dyrlægecertificeret uddannelse til hundezoneterapeut.

På hendes facebookside kan man få gode råd og tips til at afhjælpe de mest almindelige lidelser hos hund og kat. Vivian blogger for Dansk Kennel Klub, hvor hun giver gode råd på hunden.dk og deres Facebookside.

Vivian holder endvidere foredrag - kontakt hende for at høre mere.