Gratis kursus til hundeejere

Gratis kursus til hundeejere

Gratis kursus til hundeejere – Sådan kan du selv hjælpe din hund i denne tid;
Den amerikanske professor, Gregory Berns, konkluderer at hunde har følelser ligesom os mennesker på baggrund af hans forskning med scanninger af hundehjerner. Og et svensk forskningsresultat konkluderer, at ejere kan overføre deres egen stress til deres hunde. https://sanocanis.dk/stresset-hund/ Videnskaben konkluderer det, vi som hundeejere har vidst i årevis: hunde har følelser.

Gratis kursus til hundeejere – din hund

Har du også prøvet, at din hund har forsøgt at ”trøste” dig, hvis du er ked af det? Hunde fornemmer os og vores følelser og kan tage dem på sig, og vi opdager det ikke altid.  I Traditionel Kinesisk Medicin er der en stor sammenhæng mellem følelser og organer. Når disse organer stimuleres via akupressur-punker eller zoneterapi, kan man derfor påvirke negative følelser som fx angst og bekymring.

  1. I videoen ser du 2 punkter, der begge beroliger nervesystemet, og hjælper hunden til at slippe bekymringer og stress:
 
Tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

2. Det næste punkt anvendes for beroligende effekt i akupunktur:

 

Kunne du tænke dig flere kurser eller tage den professionelle hunde-zoneterapeutuddannelse, så se her.

3. De næste zoner i ansigtet hjælper med at håndtere bekymringer:

 

Husk også at behandle dig selv – se mere under corona på www.helsehjaelpen.dk

4. Zonerne her på bagpoterne hjælper på tilsvarende måde med at håndtere bekymringer:

 

5. Det næste punkt tilsvarer zonen for hjernen, som er en vigtig del af nervesystemet og dermed væsentlig i kommandocentralen for hele organismen. Zonen har også forbindelse til hundens hormonelle system fx stresshormoner, og er derfor god ved stress og uro.
Sådan gør du: Det er de røde punkter: Massér i cirkulære bevægelser 10-12 gange i urets retning og pump derpå i hver enkel af de små trædepuders øverste halvdel. Husk begge bagpoter.

6. Punktet her er zonen for hjertet, der  virker kraftigt på din hunds mentale del. Det styrker dens venlige og sociale side og virker også mod angst.

Sådan gør du: Punktet sidder under både venstre og højre pote. Det er en god idé at cirkulere i punktet.

OBS: Har din hund en alvorlig hjertesygdom, bør du undgå dette punkt, da det er zonen for hjertet. Brug i stedet det skraverede punkt. Det er nemlig en mildere måde at behandle hjertet på.

Kunne du tænke dig flere kurser eller tage den professionelle hunde-zoneterapeutuddannelse, så se her.

Vivian Birlie

Vivian Birlie er akupunktør og zoneterapeut og har siden 1997 behandlet både mennesker og hunde.

Som mangeårig underviser har hun forfattet en del undervisningsmateriale og dette sammen med erfaring fra sit arbejde gennem 16 år i Danmarks Radio med journalistik, teknik og web har muliggjort Vivians nye bog ”Zoneterapi og akupressur til hunde”. Bogen udkom i august 2016 og den engelske udgave ”Dog reflexology and acupressure” udkom i januar 2017. Vivian udkom i 2018 på Gyldendal med Tryg og tilfreds, som beskriver hvordan du selv kan hjælpe din hund eller kat med smerter, ubehag og problemer – inkl. adfærd.

I 2020 udkom Vivian - også på Gyldendal - med Skab balance i krop og sind, en guide til at hjælpe dig med hovedpine, stress, angst, smerter, fordøjelsesproblemer og meget andet.

Vivian underviser i Sano Canis Institut, der som landets eneste tilbyder en 1-årig dyrlægecertificeret uddannelse til hundezoneterapeut.

På hendes facebookside kan man få gode råd og tips til at afhjælpe de mest almindelige lidelser hos hund og kat. Vivian blogger for Dansk Kennel Klub, hvor hun giver gode råd på hunden.dk og deres Facebookside.

Vivian holder endvidere foredrag - kontakt hende for at høre mere.