Min hund kan ikke være alene hjemme

Min hund kan ikke være alene hjemme

 

Ca. 20 % af alle hunde har problemer med at være alene hjemme. Et alene hjemme problem viser sig typisk ved:

 1. Hunden hyler enten konstant eller meget ofte
 2. Hunden gør enten konstant eller ofte
 3. Hunden ødelægger ting
 4. Hunden tisser eller har afføring indenfor

Min hund kan ikke være alene:

Der er forskellige årsager til, at en hund ikke kan være alene hjemme. Angst, frygt, frustration, stress fx pga. understimulering og sorg er nogle af de typiske årsager. I kinessisk medicin, som zoneterapi er baseret på, arbejder man med følelser i alle afskygninger. Så når en hund får professionel zoneterapi, afbalanceres hele dens psyke og dermed den følelse, der er årsag til alene-hjemme problemet. Læs om Ludvig nederst her på siden.

Hvad gør jeg, når min hund ikke kan være alene?

Du har flere muligheder for at hjælpe din hund med et alene hjemme problem.

 1. Bestil zoneterapi på 2329 2959 – det gjorde Ludvigs ejer, læs hvordan zoneterapi hjalp Ludvig med alene hjemme problem
 2. Bestil netkonsultationpå 2329 2959 – du får hjælp over nettet med videoer og fotos
 3. Tag aftenkursus: Kom  og lær at hjælpe din hund med dens alene-hjemme problemer. Kurset indeholder:
  Et grundprogram og  effektive punkter til hunde med maveproblemer (og katte), foredrag og powerpoint, praktiske øvelser med teknik og grundprogram under supervision, vores modelhunde, som hjælper os med at vise dig, hvordan du finder punkterne, bogen Tryg og tilfreds, Gyldendal. Læs mere her
  Læs mere
 4. Tag den professionelle 1-årige uddannelse. Læs mere her.
 5. Lær den at være alene hjemme og kombinér det med zoneterapi

Ludvig ville ikke være alene hjemme

Ludvig er en 8 år gammel tibetansk terrier, der ikke kunne være alene hjemme. Når Henriette, hans ejer, skulle ud ad døren og på arbejde, var han nærmest ved at komme i klemme i døren fordi han var helt desperat og ville med. Han var på Kalm, der hjalp ham on and of.

Min hund kan ikke være alene hjemmeLudvig havde ikke haft et alene hjemme problem før, men et halvt år efter han og Henriette flyttede til ny lejlighed, begyndte problemet. Når Henriette gjorde sig klar til at tage på job, begyndte han at kræse om hende og lægge sig foran døren. Og når hun så skulle ud ad døren, gjorde han alt for at slippe med ud. Mens han var alene væltede han ting ned fra køkkenbordet og vindueskarme. Henriette har fulgt hundetrænerens råd, men det er faktisk kun blevet værre.

Ludvig fik zoneterapi mod alene-hjemme problemet

Henriette kontaktede mig, og jeg har nu givet Ludvig professionel zoneterapi 2 gange og lært Henriette et hjemmeprogram med zoner og punkter, som hun skulle lave hver dag.

Henriette har et arbejdsliv som ikke er regelmæssigt og arbejder hjemmefra ofte, men er også tit afsted på job flere dage ad gangen. Derfor har hun ikke kunnet give Ludvig den zoneterapi som er nødvendig for at få ham stabil i fremskridtene. Trods det har Ludvig netop haft 4 dage i træk, hvor han bare gik hen og lagde sig, når Henriette tog afsted på job! Ingen tvivl om hvor godt zoneterapi virker på hans alene-hjemme problem.

Fortsætter med zoneterapi

Vi fortsætter med zoneterapi til Ludvig for at få ham helt stabil, så han hver gang bare går hen og lægger sig – ubekymret og ikke bange – når Henriette skal afsted på job.

Min hund kan ikke være alene:

Der er forskellige årsager til, at en hund ikke kan være alene hjemme. Angst, frygt, frustration, stress fx pga. understimulering og sorg er nogle af de typiske årsager. I kinessisk medicin, som zoneterapi er baseret på, arbejder man med følelser i alle afskygninger. Så når en hund får professionel zoneterapi, afbalanceres hele dens psyke og dermed den følelse, der er årsag til alene-hjemme problemet. Læs om Ludvig nederst her på siden.

 

 

Kontakt mig gerne, hvis du har spørgsmål til zoneterapi til hund og kat

Vivian Birlie

Vivian Birlie er akupunktør og zoneterapeut og har siden 1997 behandlet både mennesker og hunde.

Som mangeårig underviser har hun forfattet en del undervisningsmateriale og dette sammen med erfaring fra sit arbejde gennem 16 år i Danmarks Radio med journalistik, teknik og web har muliggjort Vivians nye bog ”Zoneterapi og akupressur til hunde”. Bogen udkom i august 2016 og den engelske udgave ”Dog reflexology and acupressure” udkom i januar 2017. Vivian udkom i 2018 på Gyldendal med Tryg og tilfreds, som beskriver hvordan du selv kan hjælpe din hund eller kat med smerter, ubehag og problemer – inkl. adfærd.

I 2020 udkom Vivian - også på Gyldendal - med Skab balance i krop og sind, en guide til at hjælpe dig med hovedpine, stress, angst, smerter, fordøjelsesproblemer og meget andet.

Vivian underviser i Sano Canis Institut, der som landets eneste tilbyder en 1-årig dyrlægecertificeret uddannelse til hundezoneterapeut.

På hendes facebookside kan man få gode råd og tips til at afhjælpe de mest almindelige lidelser hos hund og kat. Vivian blogger for Dansk Kennel Klub, hvor hun giver gode råd på hunden.dk og deres Facebookside.

Vivian holder endvidere foredrag - kontakt hende for at høre mere.