Øjenproblemer – hunde

Denne gang vil jeg vise dig et punkt, du kan bruge, hvis din hund har øjenproblemer.
Punktet er godt ved alle øjenproblemer: nedsat syn, øjenbetændelse, pus eller flåd fra øjne, røde øjne, kløende øjne (vær opmærksom på allergi).
Du kan også bruge punktet til at hjælpe din hund til at bevare sunde øjne, der bør være klare og skinnende. En smule vand og tårer er normalt, men det skal være minimalt og klart.

Her ser du punktet, som er med i min bog Tryg og tilfreds, Gyldendal. Det er et af mange punkter, der beskriver, hvordan du selv kan hjælpe din hund ved med de mest almindelige lidelser vha. tryk kendt fra zoneterapi og akupressur. Køb bogen her.

Forside bog: Tryg & Tilfreds

Sådan gør du: Punktet sidder under anden og tredje tå på begge bagpoter imellem de små trædepuder og den store, de røde punkter. Den nemmeste måde at behandle dem på, er at cirkulere grundigt med pegefingeren. Synes du den er for stor, kan du bruge lillefingeren. Se videoen.

Øjenproblemer – hunde – Kan man bruge kamillete?

Brug ikke kamillete til at bade din hunds øjne. Der kan være bittesmå partikler i kamilleteen, der ridser hornhinden med kraftige smerter, rødme, lysskyhed og løbende øjnene til følge. Lav i stedet en saltvandsopløsning: ½ spiseskefuld salt i ½ liter kogende vand. Lad det afkøle og bad øjnene 3-5 gange dagligt.

Bonusinfo:

Hunden ser langt bedre i tusmørke og mørke end du gør, da de har flere stavceller. Omvendt er dit farvesyn meget bedre end din hunds, da du har flere tap-celler – den kan dog godt se farver.
Din hund kan bedre se bevægelser end detaljer og kan derfor på afstand (30m) have svært ved at genkende dig, når du står stille. Men så snart du bevæger dig, kan den genkende dine bevægelser.

Hvis din hund er over 11 år

Du bør vide, at er din hund 11 år eller derover, er der ca. 40 % sandsynlighed for, at den har nedsat syn. Flyt derfor ikke for meget rundt på dine møbler, da din hund bevæger sig efter hukommelsen og ikke synet

Og har du fået lyst til at hjælpe hunde og katte og arbejde professionelt med dem, så læs om vores 1-årige dyrlægecertificerede uddannelse til hunde-zoneterapeut her.

Vi tilbyder også et aftenkursus til hunde-ejeren/katte-ejeren. Læs mere om det her.